Kolesarjenje po občini Moravske Toplice

Pozdravljeni v občini Moravske Toplice – idiličnem prekmurskem biseru, ki vabi s svojo naravno lepoto, termalnimi vrelci ter gostoljubnimi prebivalci.

Poleg naravne lepote in termalnih vrelcev, ki jih Moravske Toplice ponujajo, so kolesarske poti tudi odličen način, kako spoznati bogato kulturo in dediščino tega območja. Med vožnjo po slikovitih poteh boste lahko občudovali tradicionalne prekmurske hiše, ohranjene mlinčke, čudovite cerkve in druge zgodovinske znamenitosti.

Zaradi raznolikosti kolesarskih poti lahko vsakdo najde pot, ki ustreza njegovim željam in sposobnostim. Če se želite podati na lahkotno družinsko kolesarjenje ali pa ste bolj izkušeni in si želite izziva na zahtevnejših terenih, vam Moravske Toplice zagotavljajo raznovrstno izbiro poti. Vaš trud bodo zagotovo poplačali spektakularni panoramski razgledi.

Začnite svojo kolesarsko dogodivščino v termalni ravnini, kjer se poti zapletajo med gozdovi in vas popeljejo v slikovite griče Goričkega. Neokrnjena narava vas bo prevzela, medtem ko boste uživali v osupljivih razgledih. Na poti si privoščite ogled edinstvene cerkvice Rotundo, korenine katere segajo v daljno 13.st, in se sprostite med sprehodom po očarljivih poteh, ki vas bodo še globlje povezale z idiličnim duhom pristnega Pomurja. Poleg izjemnih razgledov in naravnih lepot boste med kolesarjenjem okušali tudi lokalne dobrote ter se povezovali z domačini.

Občina Moravske Toplice z nazivom zelene destinacije Slovenia Green Gold s ponosom sledi trajnostnemu razvoju in spodbujanju mehke mobilnosti. Ustvarili smo obsežno kolesarsko omrežje z izhodiščem v središču Moravskih Toplic. To omrežje vam nudi množico označenih krožnih poti, ki skupaj merijo 250 km in omogočajo izjemno raznolikost ter prilagodljivost vsakemu kolesarju. Poti se razlikujejo po dolžini in zahtevnosti, kar vam omogoča, da izberete pot, ki se popolnoma ujema z vašimi željami. Najkrajša pot meri 6 km, najdaljša pa vas bo navdušila s 52 km raziskovanja.

Kolesarjenje po Moravskih Toplicah je prava izbira za vse, ki si želijo dinamičnega oddiha v čudovitem naravnem okolju. S priložnostjo raziskovanja lokalnih okusov pa postane ta destinacija prava paša za oči in brbončice vseh kolesarskih navdušencev in ljubiteljev kulinarike. Ne glede na to, ali potujete kot družina, par ali posameznik, bodo Moravske Toplice nedvomno poskrbele za nepozabno izkušnjo, ki združuje vitalnost, sprostitev in avtentično uživanje v lokalni kulturi.

Kolesa si lahko enostavno izposodite tudi v TIC Moravske Toplice, kjer vam bodo prijazni turistični informatorji z veseljem svetovali pri izbiri poti glede na vaše želje in izkušnje.

Pridružite se nam in doživite nepozabne trenutke na kolesu, medtem ko raziskujete to čudovito pokrajino v srcu Prekmurja.

Raziščite poti skozi Moravske Toplice in okolico.