Kolesarska pot

Vrbova pot

Dolžina
11 km
Zahtevnost
3 / 5

Opis poti

Vrbova pot na Goričkem je čarobna kolesarska pot, ki vključuje več zanimivih točk, ki jih obiskovalci ne smete spregledati. Med drugim boste ob poti našli vrbov drevored, ki ustvarja čudovito vzdušje in prinaša prijetno senco v vročih poletnih dneh.

Obiščite tudi sadjarsko kmetijo, kjer boste lahko spoznali bogato tradicijo pridelave sadja v tem območju ter poskusili sveže in sočne domače sadeže.

Turistična kmetija vam bo ponudila odlično priložnost, da okusite avtentične lokalne jedi in doživite pristno gostoljubje kmečkega življenja.

Na poti boste opazili tudi školjčni apnenec, ki je zanimiv geološki pojav ter občudovali lepoto reke Ledave, ki teče skozi slikovito pokrajino.

Kulturni del Vrbove poti vključuje tudi ogled cerkve sv. Jurija, ki predstavlja zgodovinski spomenik na tem območju, ter Mekiševo kaščo, ki prikazuje bogato dediščino kmečkega življenja.

Obvezno se ustavite tudi ob slatinskem vrelcu v kraju Nuskova, ki je čudovito urejen kaptiran vrelec. Vzemite si trenutek za oddih na počivališču pod slamnato streho, kjer se boste lahko osvežili in uživali v prijetnem okolju.

Ta kolesarska pot vam bo ponudila nepozabno doživetje čarobne pokrajine, kjer se boste lahko naužili številnih prelepih razgledov in uživali v edinstveni naravni in kulturni dediščini tega območja.

Kolesarjenje poteka na relaciji: Slatinski vrelec Nuskova – Vrbov drevored – sadjarska kmetija – turistična kmetija – školjčni apnenec – reka Ledava – cerkev sv.Jurija – Mekiševa kašča – kapela sv. Trojice.