Moravske Toplice

Utrip zgodovine in narave Moravskih Toplic

Raziščite čudovite zelene kotičke Moravskih Toplic, prepletene z bogato zgodovino, ob pomoči sodobne tehnologije

Pripravite se na celodnevno zeleno doživetje, ki vas bo popeljalo skozi čudoviti svet narave in tradicije.

Na prvi postaji bomo skupaj bomo odkrili, kako pomembni so čebelji pridelki za našo naravo, zdravje in dobro počutje. Vstopite v čudoviti svet čebel in odkrijte njihovo življenje ter učinke čebeljih pridelkov na zdravje. Začeli boste z ogledom čebelje družine v opazovalnem panju in spoznali njihovo življenje ter pomembnost njihovega dela za ohranjanje ekosistema. Nato boste raziskali medovit vrt, ki vsebuje različne rastline, ki so pomembne za prehrano čebel in proizvodnjo medu. Na vodenem ogledu boste spoznali različne rastline in njihove zdravilne lastnosti. Predstavili vam bomo tudi »knjigo« o čebelji paši. Po ogledu vam bomo ponudili degustacijo različnih čebeljih pridelkov, kot so med, cvetni prah, ter drugi čebelji pridelki. Ogledali si boste lahko tudi apikomoro (katero lahko ob priliki tudi preizkusite, saj blagodejno vpliva na dihalne poti), kjer vam bomo predstavili naše apiterapevtske izdelke (mazila, čebelji dar, kremni med, mila). Izbirate lahko tudi med različnimi delavnicami, za katere je potreben predhoden dogovor, kot je izdelava mazila in postavitev medovitega vrta, ki bo poleg svoje lepote poskrbel še za bogastvo vašega okolja.

Po čudovitem ogledu čebelarstva, apiterapije in medovitega vrta, se odpravite do Rotunde v Selu kjer se boste s pomočjo vodiča in AR tehnologije lahko podali na popotovanje v zgodovino in odkrili skrite zgodbe te znamenite kulturne dediščine.

Doživetje boste nadaljevali s 4 km pohodom, do Eko zeliščne kmetije Vidov Brejg, kjer boste uživali v pristni naravi, polni različnih rastlinskih in živalskih vrst. Med pohodom boste imeli priložnost opazovati in spoznavati različne ptice, metulje in žuželke, ki živijo v našem okolju.

Ob vodenem ogledu zeliščnega vrta boste odkrili skrite zaklade rastlinskega sveta ter pridobili uporabne informacije o uporabi zelišč v kulinariki in zdravilstvu. Na delavnici izdelave zeliščne soli boste preizkusili svoje kulinarične sposobnosti ter se naučili izdelati nekaj okusnih in zdravih jedi, na koncu pa vas bodo razvajali z okusno degustacijo zeliščnih sirupov in obloženih kruhkov z zeliščnimi namazi, pripravljenih iz svežih sestavin, ki si jih boste lahko kupili tudi kot spominek za domov. Vse skupaj bo zaokroženo v pristno in trajnostno doživetje, kjer se boste lahko povezali z naravo ter se naučili spoštovati in ohranjati njen čarobni svet.

Zaključek dneva bo še posebej okusen, saj se boste po želji lahko razvajali tudi s kosilom okusnih lokalnih specialitet.

Cena produkta: 49€

Doplačilo za kosilo: 20€

Rezervacija

Najm. št. oseb: 10
Najv. št. oseb: 40

*Obvezna polja
(vpišite število)
(vpišite število)
Naročnik:

Podatki za stik

TIC MORAVSKE TOPLICE
Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

Delovni čas

PON–PET: 7.00–18.00

SOB: 8.00–14.00

NED/prazniki: 8.00–14.00