Ideje za izlet

Top 5 te jeseni

Tudi ko se narava obarva v jesenske odtenke in temperature padejo, ostanejo številna doživetja in atrakcije, ki vas te dni vabijo, da jih raziščete. Tukaj 5 predlogov, ki jih morate dodati na vaš seznam ob obisku Pomurja v jesenskih mesecih.

NAJBOLJ ZNANI IN OKUSNI SLOVENSKI PARADIŽNIK - LUŠTna domačija

Vabljeni na LUŠTno domačijo, kjer lahko uživate med malimi in velikimi, sočnimi in zdravimi ter barvitimi paradižniki. Skozi LUŠTno zgodbo vas bodo popeljale LUŠTne bejbe. Ob tem vam postrežejo še s pokušino pisano paleto paradižnikov. Za popolno doživetje pa si lahko privoščite še sveže pripravljen paradižnikov sok iz LUŠTnih paradižnikov.

DOŽIVETJE V PODZEMLJU GORIČKEGA VULKANA!

Doživljajski park Vulkanija stoji na kraterju vulkana, ki je bruhal tu pred tremi milijoni let. Pred Vulkanijo vas pričaka krtek Oli, ki prijazno vabi v svoj podzemni svet. Skozi interaktivne vsebine spoznajte vulkane, njihovo delovanje in posledice, igrajte vulkanske igrice in se podajte na doživeto pot skozi vulkansko podzemlje. Tu vas čakajo lavine cevi s pravimi geodami, 4D stereoskopski film s posebnimi efekti.

SPOZNAJTE POMURJE V MALEM – DOŽIVLJAJSKI PARK EXPANO

Podajte se na odkrivanje Pomurja s pomočjo sodobnih tehnologij. Poletite z balonom nad prečudovito razgibano pomursko naravo, s koncentracijo misli premikajte vodo, podajte se v preteklost s 3D filmom in spoznajte Panonsko morje, ki je oblikovalo pokrajino.

PREIZKUSITE SVOJE ROČNE SPRETNOSTI – LONČARSTVO

Sedite za lončarsko vreteno ter se prepustite izzivom in čarom oblikovanja sveže gline. V Pomurju obrt goji še nekaj lončarjev, vsak s svojimi pristopi. V Lončarski vasi Filovci spoznajte posebno črno lončevino ali obiščite rokodelski center DUO Veržej.

MISTIČNI GRAJSKI IZZIV – Grad Negova

Podajte se na najbolj zanimivo, poučno in igrivo raziskovanje gradu Negova. Spoznaj Apolonijo, ki z drugimi dušami živi na gradu Negova. Ker je svoje življenje posvetila zdravljenju ljudi in živali, njene pozitivne vibracije obdajajo grad in vse, ki ga obiščejo obdarijo z dobro energijo. In ker je pred kratki grad stresel potres se je energija spremenila. Pomagajte Apoloniji, dokončajte izzive, zberite vse črke uroka s katerim obnovite dobro energijo na gradu.

Deli na facebook Deli na twitter