Kolesarska pot

Biotermalna pot

Krožna srednje zahtevna kolesarska pot povezuje Bioterme Mala Nedelja z okoliškimi vasicami in omogoča spoznavanje naravnih in kulturnih značilnosti pokrajine. Pot je speljana po asfaltnih, makadamskih ter gozdnih cestah, zato je odlična izbira za

Pot
Asfalt
Dolžina
20 km
Cesta
95 %
Off-road
5 %
Zahtevnost
3 / 5

Opis poti

Izhodiščna točka so tokrat Bioterme Mala Nedelja, vendar lahko pot pričnete kjerkoli na trasi. Iz parkirišča Bioterme Mala Nedelja se odpravimo do vasi Bodislavci, kjer na levi strani zagledamo križ, na drugi strani pa se nam ponuja cesta na desno. Izberemo jo ter po sto metrih zavijemo levo. Ko na levi strani zagledamo makadamsko pot se nanjo podamo ter nadaljujemo vožnjo mimo Koroščeve kapele v Godemarcih. Po dobrem kilometru zavijemo levo iz glavne ceste in po gozdni stezi prikolesarimo v Vogričevce. Ko pridemo iz gozda izberemo drugo cesto na desno in nato takoj levo, da se zapeljemo mimo kapele. Pot nas vodi do gozdne poti do Cezanjevec. Ko zagledamo kapelo na levi strani zavijemo desno proti Mekotnjaku. Po 200 metrih zavijemo levo in prečkamo železniško progo. Nadaljujemo pot, kjer se izmenjujejo polja in gozdovi. Ko pridemo do glavne ceste v Radomerju se obrnemo levo v smeri proti Ljutomeru in po 200 metrih ponovno skrenemo levo s poti, da se vključimo na urejeno kolesarsko pot. Sledi pot skozi mestni breg mimo Starega in Glavnega trga, kjer se lahko okrepčamo in si ogledamo turistične znamenitosti. Po postanku se odpravimo v smeri proti Cezanjevcem, kjer se ob glavni cesti po popolni ravnini pridružimo kolesarski poti, ki se nahaja tik ob Ščavnici in vodi skoraj naravnost do Gajševskega jezera. Pot nadaljujemo skozi Radoslavce mimo Počitniške hiše Kurbos, kjer nas spremljajo lepi razgledi, gozd in nasadi jablan. Skozi Kuršince nas trasa pripelje do Male Nedelje, kjer si lahko ogledamo cerkev sv. Trojice, od koder se vije lep razgled na okoliške kraje, nato pa nadaljujemo v smeri proti Biotermam, kjer se trasa zaključi.  

Trasa je primerna za celodnevni izlet za srednje dobro pripravljene kolesarje. Priporoča se uporaba gorskega ali treking kolesa. Pot ni primerna za cestna kolesa.