Murska Sobota

Hranilnica prekmurskih dobrot

Stavba, v katerem domujeta Turistično informacijski center in Hranilnica prekmurskih dobrot velja za najlepšo secesijsko stavbo v Pomurju. Zgradili so jo leta 1907 po načrtih arhitekta Ladislava Takača. Na vogalu hiše je označen nivo vode v veliki poplavi leta 1925.

V tej lepi stavbi je svoj dom našel Turistični informacijsko-kulinarični center Hranilnica prekmurskih dobrot. Domači in tuji gostje so vabljeni na osvežitev z domačimi sokovi, vini in drugimi napitki, na pokušnjo tradicionalne certificirane Prekmurske gibanice in drugih dobrot. V trgovinici lahko kupijo domače izdelke lokalnih pridelovalcev in predelovalcev, posebej takih, ki s svojimi izdelki še niso prodrli v velike trgovine, od suhomesnih izdelkov, paštet, namazov, slastnih pralin in sladkih dobrot iz lokalnih čokoladnic, do domačih marmelad po starih receptih, suhega sadja in seveda znamenitega bučnega olja, ki je posebna kulinarična znamenitost pomurske regije. V TIC-u je poleg izčrpnih informacij za goste mogoče kupiti tudi spominke in druge lepe predmete, ki jih izdelujejo domači obrtniki.

Dogodek Skrito dvorišče v njeno ograjeno dvorišče v poletnih mesecih privabi številne poslušalce raznih glasbenih zvrsti.

Podatki za stik

Slovenska ulica 41, 9000 Murska Sobota

Delovni čas