Ideje za izlet

Tako zveni Pomurje - Goričko

Ena pokrajina, pet narečij.

Neskončne ravnice, polni okusi in pristni ljudje. Na kaj pa vi pomislite, ko vas povabimo po Pomurju? Morda na »čarno« Muro, ki povezuje Prekmurje in Prlekijo v eno, srčno regijo. Na bogato tradicijo, ki še danes živi v vsakdanu domačinov. Pa na vesela srečanja! Ob dobri hrani in še boljšem vinu. Na blagodejno naravo daleč od urbanega hitenja, cest in hrupa. Tudi na toplo sonce, ki tu tako pogosto razvaja ravnine in gričevja. Na narečja, ki se včasih zdijo kot čisto svoj jezik. In na toplino, gostoljubje in preprostost ljudi, ki jih govorijo.

Vse to je doma na bregovih Mure. Zato vabljeni na potep po Pomurju. Tokrat na potep, kjer spoznate različna narečja. Uživajte ob spoznavanju novih, tudi »žmetnih« besed.

Goričko narečje

Ste pripravljeni na raziskovanje Goričkega? Severnega dela Pomurja? Tu je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju Slovenije, ki je zdaj ponovno oživel. Ampak brez skrbi, bruha v varnem zavetju doživljajskega parka Vulkanija,  skrbno pa ga čuva krtek Oli. Če že potujemo v preteklost, pa se dajmo sprehoditi še do grada Grad na Goričkem. Je s 365 sobami največji grad v Sloveniji

A vam že kaj kruli v želodcu? Preden si bomo v naši »indašnji« hiški nabrali več moči za raziskovanja, se bomo ustavili še v bližnji izletniški kmetiji, kjer nam bodo postregli pravo goričko pojedino. Ob vsem tem popotovanju pa se boste naučili še nekaj »rejči«.

Deli na facebook Deli na twitter